top of page
Citrus Fruits

Uitgangspunten

Orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat wij mensen een deel zijn van de natuur en onderhevig zijn aan haar wetten. Alleen we zijn hier ver van afgedwaald: onze omgeving, onze voeding en onze intensiteit van leven is zo snel veranderd dat ons DNA niet de tijd heeft om zich te kunnen aanpassen. We worden ziek van ons huidige voedingspatroon en leefstijl, we hebben te maken met allerlei 'welvaartsziekten.' Door te gaan leven vanuit onze natuurlijke behoeften geven we het lichaam een kans om zich te herstellen en neemt onze gezondheid en vitaliteit een enorme sprong. Onze genen, ons DNA kan zich slechts met 0,5 % per miljoen jaar aanpassen, daar kunnen we niet op wachten. Laten wij ons aanpassen.

Specialisaties

Menstruatieproblemen

Menstruatie is een bijzonder iets, de ene vrouw heeft er weinig ongemak van terwijl een ander grijpt naar de pijnstillers en volledig is gevloerd. Het grote verschil tussen de vrouw die geen en die veel last ervaren is de manier waarop haar lichaam reageert op hormoonwisselingen. Hormoonwisselingen die elke maand terugkomen. Er zijn veel hormoonontregelaars maar gelukkig ook  veel mogelijkheden om hormonen te reguleren en het lichaam te ondersteunen om klachten rond de menstruatiecyclus te verminderen en zelfs te laten verdwijnen.

Je moet er natuurlijk wel wat voor doen!

Klachten als menstruatiekrampen, diarree, constipatie, hoofdpijn, zelfs PMS, PCOS en endometriose zijn allemaal te verminderen door aanpassing van voeding, leefstijl en met suppletie. Doeltreffende aanpassingen die de hormonen reguleren, zodat ze naar behoren gaan functioneren. Maak een afspraak als je binnenkort minder last wilt hebben van je menstruatiecyclus.

Kinderwens

Soms sluimert je kinderwens al een tijdje en dan opeens verandert de wil in een ‘dwingende’ wens. En wat als de vervulling van de wens op zich laat wachten? De huisarts stelt dat je een jaar moet oefenen, daarna is de mogelijkheid voor doorverwijzing naar een fertiliteitsarts. Tijdens deze ‘probeerperiode’ zijn er allerlei manieren om de vruchtbaarheid van vrouw èn man te ondersteunen en zo jullie eigen gezondheid en die van jullie toekomstige kind te beïnvloeden. Gezond oud worden begint namelijk al in de baarmoeder. Ongeveer 12 weken vóór de bevruchting rijpen ei- en zaadcellen waarin zich het genetisch materiaal van moeder en vader  bevinden. Na de versmelting begint het proces van celdeling en aanleg van de placenta/moederkoek en innesteling. In de eerste 10 weken van de zwangerschap worden de meeste organen al compleet aangelegd, een kwetsbare periode dat veel energie en om bescherming en optimale voedingsstoffen vraagt. En dat terwijl je misschien nog niet weet dat je zwanger bent. 

 Juist in deze fase is de vrucht gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf. Door volwaardige voeding en gezonde leefstijl kunnen jullie bijdragen aan een succesvolle bevruchting en een optimale zwangerschap. Ook als je in een fertiliteitstraject stapt, is de kans van slagen groter met een gezonde leefstijl. Wil je meer weten hoe je in jouw specifieke situatie je vruchtbaarheid zou kunnen optimaliseren? Maak dan een afspraak.

Zwangerschap

In een razendsnel tempo ontwikkelen zich twee cellen in negen maanden tijd van een embryo tot een volwaardig mensenkind. Het is een ingewikkeld en ontroerend proces: één groot wonder! Het brengt je dichtbij de oerkrachten van de natuur. Hormonale veranderingen, aanpassingen in het vrouwenlichaam: allerlei kwaaltjes en spieren die pijn doen, terwijl je niet eens wist dat je ze had. Zwanger zijn is topsport! Het is een fabeltje te denken dat ‘een kind niks tekort komt en het alles wat het nodig heeft wel bij de moeder haalt’.  Een zwangere moet het wel ‘in huis’ hebben, uit lucht wordt geen energie gemaakt voor moeder en kind! Zwangeren hoeven niet te eten voor twee, maar wat ze eten en drinken heeft wel invloed op de ontwikkeling van het kind, het legt de basis voor zijn of haar toekomstige gezondheid.

Meer weten over zorgeloos zwanger zijn: maak een afspraak.

De overgang

Het lukt het lichaam niet of met veel moeite om een eicel te laten rijpen. Dit brengt in het vrouwenlichaam een enorme disbalans van hormonen met zich mee. Het ‘zorghormoon’ raakt op, zorgtaken kosten meer moeite en een vrouw in de overgang heeft energie en tijd nodig om voor zichzelf te zorgen. De tijd voor en na je laatste menstruatie is een verwarrende periode waarin je behoorlijk door elkaar geschud wordt en je niet zo goed meer weet wie je bent. Opvliegers, migraine, emotionele onstabiliteit, vermoeidheid, vergeetachtigheid, mist in je hoofd, haarverlies, neerslachtigheid, nachtzweten, blaasklachten, droger worden van ogen, mond, vagina, meer vet rond je heupen: het zijn dingen waar je last van kunt krijgen maar gelukkig niet allemaal en niet allemaal tegelijk.

Deze overgangsperiode leidt je naar een volgende leeftijdsfase waar andere talenten van je persoonlijkheid zich kunnen manifesteren. Deze fase is goed te ondersteunen op een natuurlijke manier door aanpassing van leefstijl (meer ‘me-time’ inbouwen), beweging, rust, voeding, kruiden en supplementen.

Meer weten over het verlichten van overgangsklachten op een natuurlijke manier: maak een afspraak

​

Opleidingen en bijscholingen:

2024: nascholing over de overgang

2024: hormonen rondom de zwangerschap

2024: bijscholing PCOS

2024 natuurlijke gezondheid voor baby's en kinderen

2023: fertiliteitsstoornissen

2023: bijscholing endometriose

2022: opleiding tot vitaliteitscoach 

2022: bijscholing prikkelbaar darmsyndroom

2022: masterclass brain en nervous system 

2022: Basiscursus bloedinterpretaties 

2022: masterclass stress

2021: bijscholing methylering 

2021: bijscholing neurotransmitters 

2021: masterclass maag, lever, darmen 

2021: bijscholing Mentale gezondheid  

2021: bijscholing microbioom, hyperpermeabele darm en vetzuren

2021: bijscholing duurzame gedragsverandering

2021: bijscholing mentale gezondheid en slaap

2021: masterclass herstel long Covid 

2020: masterclass Covid en interventies 

2020: orthomoleculair therapeut 

2019: medische basiskennis 
2019: voedingsadviseur 

StockSnap_F8B73CPSBK.jpg

Contact

Wielingenweg 318

1826 BX Alkmaar

06-42026366

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Bedankt voor het versturen, ik laat snel wat van mij horen.

bottom of page